Uncategorized

Resepi Pandan Karemel Puding

Eqin / November 21, 2020

Resepi Pandan Karemel Puding Bahan2 6biji telur 2cwn susu segar @ cair 1cwn air 1/3 cwn susu manis 1st vanila esen 1st pandan esen 1st pewarna hijau Bahan Utk karemel 1/3cwn gula putih 1sdm air Cara2nya๐Ÿ‘‡ Utk Karemel ๐Ÿฏ Masukkan gula putih dgn air dlm periuk, masakkan hingga ianya bertukar kaler jadi perang, sentiasa kacau, tutup api dan tuangkan dlm…

Read More

RESEPI AYAM MASAK LEMAK CILI PADI

RESEPI AYAM MASAK LEMAK CILI PADI

Eqin / November 21, 2020

RESEPI AYAM MASAK LEMAK CILI PADI๐Ÿ‘จโ€๐Ÿณ BAHAN-BAHANNYA 4-5 ketul ayam 250 ml santan pekat – atau 1 kotak santan – Bahagi 2 bahagian, 1/2 untuk dicampur air. 1/2 dijadikan pati santan pekat 2 helai daun kunyit – dicarik carik 2 biji Kentang dipotong memanjang 1-2 batang Serai diketuk 1/2 Kiub ayam (jika suka) garam secukupnya Air secukupnya – dalam 1…

Read More

Punca Sebenar Terjebak Dengan Bisnes Sekarang

Punca Sebenar Terjebak Dengan Bisnes Sekarang

Eqin / November 14, 2020

Punca Sebenar Terjebak Dengan Bisnes Sekarang โค Kisahnya semua bermula masa tu abang adam khalish umur 6bulan. Mama nyusukan abang macam tak puas je abang nyusu. Asyik nak ngempeng je. Rasa susu badan macam tak cukup cair tak dapat kenyangkan abang. Macam2lah pikirnya. Badan mama pun rasa tak bermaya sokmo. Mudah sangat penat letih lesu. Tambah lagi masa bersalinkan abang…

Read More

Dr Forest C. Shaklee Pengasas Shaklee

Dr Forest C. Shaklee Pengasas Shaklee

Eqin / November 14, 2020

( Dr. Forrest C. Shaklee Sr., 1894-1985 ) Dr Forest C Shaklee merupakan pengasas shaklee โˆš Dilahirkan pada tahun 1894 dan merupakan seorang doktor chiropractor, ahli falsafah, entrepreneur, orator, dan pencinta alam semulajadi. โˆš Sebagai seorang chiropractor beliau banyak terdedah dengan penggunaan pancaran x-ray bagi tujuan diagnosis. โ˜… Maklumat bahaya pendedahan yang berlebihan terhadap sinar-x ini belum diketahui ketika itu,…

Read More

DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

Eqin / October 28, 2020

DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE . Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata. . Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan โ€œPLANTAR FASCITISโ€ atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk…

Read More

Uncategorized

JOM KENALI RASULULLAH SAW ๐ŸŒธ๐ŸŒธ

Eqin / October 28, 2020

JOM KENALI RASULULLAH SAW ๐ŸŒธ๐ŸŒธ Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam ( ู†ุจูŠ ู…ุญู…ุฏ ุตู„ู‰ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠู‡ ูˆุณู„ู… ) adalah pesuruh Allah yang terakhir. Baginda adalah pembawa rahmat untuk seluruh alam dan merupakan Rasulullah bagi seluruh umat di dunia. Sesungguhnya Nabi Muhammad S.A.W merupakan satu anugerah dan kurniaan Allah SWT kepada umat manusia untuk menunjukkan jalan yang lurus dan benar. Baginda…

Read More

Resepi Cheesekut Leleh banjir

Resepi Cheesekut Leleh banjir

Eqin / October 21, 2020

Resepi Cheesekut Leleh banjir BAHAN BAHAN : 1 paket biskut kering (apa-apa jenama pun boleh) 1/2 tin susu pekat 1/4 cawan susu segar 250g cream cheese Tatura *Serbuk Milo sebagai topping (Optional, apa-apa bahan lain pun boleh) CARA BUAT : 1. KISAR BAHAN Pertama sekali, satukan cream cheese, susu pekat dan susu segar. Blender ketiga-tiga bahan ini sampai sebati.Nak guna…

Read More

KEKAL FOKUS DENGAN SHAKLEE

KEKAL FOKUS DENGAN SHAKLEE

Eqin / October 21, 2020

KEKAL FOKUS DENGAN SHAKLEE Adik adik yang kata tak boleh nak concentrate belajar kat rumah, banyak ngat gangguan katanya. Nak kena ruqyahkan ke? ๐Ÿ’๐Ÿปโ€โ™€๏ธ Jangan risau. Pi lah mintak kat mak ayah belikan set Best Sellers Shaklee ni. InsyaAllah, confirm lepas ni dah boleh fokus. Dalam set ni ada 5 item yang setiap satu adalah keperluan harian kita tau dik.…

Read More

Bagaimana bahan aktif dalam vivix ni berfungsi ?? ::

Bagaimana bahan aktif dalam vivix ni berfungsi ??

Eqin / October 14, 2020

:: Bagaimana bahan aktif dalam vivix ni berfungsi ?? :: โžก utk atasi KENCING MANIS Resveratrol dalam Vivix membantu menghalang rintangan insulin yg menyebabkan badan menjadi kurang sensitif pada kesan hormon insulin. Insulin berfungsi mengurangkan gula. Rintangan insulin merupakan penyebab KENCING MANIS ๐Ÿ˜ซ. โžก untuk pesakit STROK Resveratrol dalam Vivix membantu mengurangkan inflamasi, mengelakkan pengoksidaan kolestrol jahat & menjadikan ianya…

Read More

LAPAN JENIS REZEKI DARI ALLAH

LAPAN JENIS REZEKI DARI ALLAH

Eqin / October 14, 2020

LAPAN JENIS REZEKI DARI ALLAH 1.Rezeki Yang Telah Dijamin. ูˆูŽู…ูŽุง ู…ูู† ุฏูŽุงุจู‘ูŽุฉู ูููŠ ุงู„ู’ุฃูŽุฑู’ุถู ุฅูู„ู‘ูŽุง ุนูŽู„ูŽู‰ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุฑูุฒู’ู‚ูู‡ูŽุง ูˆูŽูŠูŽุนู’ู„ูŽู…ู ู…ูุณู’ุชูŽู‚ูŽุฑู‘ูŽู‡ูŽุง ูˆูŽู…ูุณู’ุชูŽูˆู’ุฏูŽุนูŽู‡ูŽุง ูƒูู„ู‘ูŒ ูููŠ ูƒูุชูŽุงุจู ู…ู‘ูุจููŠู†ู ” Tidak ada satu makhluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin ALLAH rezekinya.” (Surah Hud : 6) 2. Rezeki Kerana Usaha. โ€ŽูˆูŽุฃูŽู† ู„ู‘ูŽูŠู’ุณูŽ ู„ูู„ู’ุฅูู†ุณูŽุงู†ู ุฅูู„ู‘ูŽุง ู…ูŽุง ุณูŽุนูŽู‰ ” Tidaklah manusia mendapatkan…

Read More