Dr Forest C. Shaklee Pengasas Shaklee

Dr Forest C. Shaklee Pengasas Shaklee

( Dr. Forrest C. Shaklee Sr., 1894-1985 )

Dr Forest C Shaklee merupakan pengasas shaklee

√ Dilahirkan pada tahun 1894 dan merupakan seorang doktor chiropractor, ahli falsafah, entrepreneur, orator, dan pencinta alam semulajadi.

√ Sebagai seorang chiropractor beliau banyak terdedah dengan penggunaan pancaran x-ray bagi tujuan diagnosis.

★ Maklumat bahaya pendedahan yang berlebihan terhadap sinar-x ini belum diketahui ketika itu, maka langkah-langkah keselamatan tidak diberi perhatian.

Pada tahun 1921, Forest mengalami severe ulcerating burns di kaki dan tangan kirinya. Beliau telah mendapatkan rawatan awal di Cancer Specialist in Chicago dan Mayo Clinic in Rochester, Minnesota dan ianya disahkan kanser dan pakar-pakar mencadangkansupaya kaki dan tangan kiri beliau dipotong tetapi ini belum tentu dapat membendung sel-sel kanser tersebut dari terus merebak .

Dr Forest Memilih Pendekatan Alam Semulajadi Dalam Merawat Kansernya.

Mengenangkan anak yang masih kecil, isteri yang masih muda dan bakal melahirkan anak kedua, Forest bercadang melawan penyakitnya melalui pendekatan alam semulajadi yang menjadi pegangannya.

“I will live,” dia berkata kepada isterinya Ruth. “I will heal. ,I know I can do it.” Berlandaskan ungkapan yang hebat ini, Forest membuat satu komitmen untuk membuktikan sistem kepercayaan beliau iaitu the healing power of Nature.

Beliau mempertaruhkan nyawanya diatas kepercayaan itu.

Beliau menjual kliniknya dan berpindah ke Davenport, lowa dan memulakan program nutritionnya secara intensive, analisis darah yang berterusan dan berpuasa kadang-kadang.

Beliau akan mendapatkan bekalan buah-buahan segar yang baru dipetik dari ladang-ladang berdekatan yang tinggi khasiat, vitamin dan mineralsnya.

Bukan satu perjuangan yang mudah untuk melawan penyakit pembunuh ini, nauzubillahi minzalik, dipendekkan cerita, akhirnya pada penghujung 1922, beliau telah disahkan sembuh sepenuhnya dari penyakit kansernya.

Hikmah Disebalik Penyakit Kanser, beliau mendapat semula kesihatan dan kehidupan malah lebih yakin bahawa pendapat dan teori beliau mengenai nutrisi mampu melawan penyakit telah terbukti benar.

Set Kanser Shaklee Terhasil dari Perjuangan Seorang Insan Hebat.

Falsafah dan perjuangan Dr Forest C Shaklee ini terus dipertahankan iaitu berasaskan standard The Shaklee Different manakala inovasi dan improvisasi tetap diteruskan sebagai contoh multivitamin, dulunya mengandungi 12 vitamin perlu dan 7 galian perlu, kini mengandungi 28 vitamin dan galian.
Begitu juga dengan penciptaan vitamin-vitamin baru seperti vivix, coq heath, nutriferon dan lain-lain.

Kak Eqin,
0175553865

Founder SAF Group :-*

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *